Sociale Wetenschappen

Technologie houdt sociale media aangenaam

Toegevoegd op 29 november 2017 door Mevr. Myriam De Splenter

Karolien Poels, hoogleraar aan het departement Communicatiewetenschappen van de Universiteit Antwerpen, bekijkt de impact van sociale media door de bril van jonge gebruikers om vervolgens manieren te bedenken om hen beter te beschermen of weerbaar te maken. Walter Daelemans, gewoon hoogleraar aan het departement Taalkunde van de Universiteit Antwerpen, licht toe welke technologie ingezet wordt om de zwarte kantjes van sociale media af te vijlen en gebruikers te behoeden voor kwalijke gevolgen.

Kijken naar koken, wat doet dat met het publiek?

Toegevoegd op 29 november 2017 door Mevr. Myriam De Splenter

Spectrumlezing door Charlotte De Backer, docent, en Yandisa Ngqangashe, medewerker, beiden communicatiewetenschapper aan de Universiteit Antwerpen, over kookprogramma's. Sedert hun opmars in de jaren 1990 is de hype nog altijd niet verdwenen. Sterker, we kijken vandaag niet alleen via de televisie naar wat en hoe anderen koken. Ook via sociale media is “kijken naar koken” voor velen alomtegenwoordig. Wat doet dit met het publiek? Verandert het hun kookgedrag? En hun eetgedrag? Waarom kijken mensen naar deze programma’s?

Pagina's