Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Wetenschapsfestival Waar of Niet waar (22/11) - Gent

Toegevoegd op 9 november 2015 door Mevr. Wetenschapscommunicatie AUGent

Wetenschapsfestival Waar of Niet waar

Worden snelwegen in de toekomst uitgerust met glow-in-the-dark markeringen? Wat kunnen sci-fi films ons leren over de relativiteitstheorie? Is zitten echt het nieuwe roken? Hoe ga je best om met sociale media? En welke impact heeft de luchtkwaliteit op stadslandbouw in Gent?

Ontdek het op zondag 22 november 2015 op het gratis Wetenschapsfestival Waar of Niet Waar? in Het Pand (NIET in de Vooruit dit jaar!) in Gent. Tientallen wetenschappers van Arteveldehogeschool, Hogeschool Gent, KU Leuven, LUCA, Odisee en Universiteit Gent zijn die dag present om je te laten proeven van hun onderzoek.

Ons programma richt zich tot jong en oud, en gaat van lezingen en pecha kucha's, over kinderworkshops en gegidste wandelingen, tot science consultants en een echte wetenschapsmarkt. In de voormiddag verkiezen we samen met EOS de meest beloftevolle jonge wetenschapper van Vlaanderen.

Check hoe cool of hot je bent in onze #selfIR fotocabine; neem plaats in onze bodyscanner en laat je van kop tot teen volautomatisch opmeten; haal een toestel uit elkaar en maak er zelf een nieuw; controleer of die leuke kleurencombinatie het even goed doet bij daglicht, led-licht of autosnelweglicht; bouw je eigen waterraket; test hoe immuun je bent voor reclame; probeer een worstje te bakken op zonne-energie ...

P.S. Het wetenschapsfestival is maar één van de vele activiteiten die dag. Op www.dagvandewetenschap.be vind je nog veel meer wetenschap.

Foto 
Flyer Wetenschapsfestival Waar of Niet Waar?