Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Volg de finale van de Vlaamse PhD Cup via livestream

Toegevoegd op 22 september 2016 door Dhr. Arnaud Zonderman

De 8 finalisten

Op woensdagavond 28 september vindt de finale van de allereerste Vlaamse PhD Cup plaats in het Paleis der Academiën. Acht jonge toponderzoekers nemen het tegen elkaar op: in slechts drie minuten moeten ze de jury zien te verbazen en te overtuigen met hun fascinerende doctoraatsonderzoek. De finale is live te volgen via een livestream op canvas.be

Via de Vlaamse PhD Cup spoort Scriptie vzw pas gepromoveerde doctors aan om hun onderzoek met de wijde wereld te delen. 74 kersverse doctors stelden zich kandidaat voor deze eerste editie. Een jury nam de dossiers door en selecteerde op basis van wetenschappelijke excellentie en hun populariserend artikel 16 deelnemers. Die kregen een intensief vierdaags mediabad met onder meer presentatie-, schrijf-, camera-, en interviewtraining door experten als Ivan De Vadder, Wim De Vilder en Tim Verheyden.  

Na die doorgedreven mediatraining wachtte de 16 deelnemers de uitdaging om de kern van hun jarenlange onderzoek uit de doeken doen in een heldere presentatie van 3 minuten. Een jury met onder meer Jan Hautekiet (Radio 1) voerde zo een laatste schifting door en selecteerde deze 8 finalisten. Zij krijgen nu de kans om een nieuwe jury met onder meer Annelies Beck en prof. dr. Dave Sinardet te overtuigen en zo de allereeste Vlaamse PhD Cup, goed voor een opleiding t.w.v. 10.000 euro aan de Vlerick Business School in de wacht te slepen. 

Stem op woensdag 28 september om 20.00u af op canvas.be om de eindstrijd te volgen via livestream! 
 

Het programma van de avond:

20.00u Start uitreiking - Presentatie door Ivan De Vadder

3 minutenpresentaties door de acht finalisten

Lezing "Het einde van het begin (of hoe de Brexit de Europese Unie dooreen schudt)" door prof. dr. Hendrik Vos

Hoe slim is het voor de Britten om uit de Europese Unie te stappen? Of hoeveel ellende halen ze er zichzelf mee op de hals? Maar vooral ook: hoe moet het nu verder met de Unie? Als straks het stof gaat liggen, ziet Europa er vast anders uit dan voorheen. Met de dynamiek van de integratie in het achterhoofd, kan de evolutie misschien wel voorspeld worden: een blik op Europa's toekomst!

21.20u Bekendmaking top 3 Vlaamse PhD Cup

Foto 
Logo Vlaamse PhD Cup

De mediaschool van de Vlaamse PhD Cup door de lens van Canvas. 

Universal access controls + text version video
You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.
No text version available.
You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.