Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Vlaamse selectieproef voor EUSO 2017

Toegevoegd op 30 oktober 2016 door Dhr. Victor Rasquin

EUSO Kopenhagen

Drie wetenschappen, één olympiade

De EUSO (European Union Science Olympiad) is een jaarlijks weerkerende wetenschapsolympiade voor jongeren uit de E.U. Meer dan 25 landen vaardigen telkens twee ploegen van drie deelnemers af. Deze ploegen moeten dan twee opdrachten uitvoeren, waarbij het accent vooral ligt op vaardigheden voor de vakken biologie, chemie en fysica. Bij de EUSO primeert de ploeggeest op de individuele prestatie.

Wie mag deelnemen?

Enkel leerlingen van een lidstaat van de Europese Unie, die op 31 december  2016 nog geen 17 jaar zijn, mogen deelnemen aan de EUSO 2017. Dit is dus de geknipte wetenschapsolympiade voor 5e en (jonge) 6e-jaars ASO en TSO.

Waar gaat EUSO 2017 door?

In 2017 is Denemarken het gastland voor de vijftiende editie van de EUSO. De wedstrijd gaat door van 7 t.e.m. 14 mei in Kopenhagen. Reis en verblijf zijn volledig ten laste van de organisatoren.

De selectieproef

De selectieproef is een gezamenlijk initiatief van VOB-vzw, VeLeWe-vzw en KVCV-vzw en wordt ondersteund door de Vlaamse overheid binnen het actieplan Wetenschapscommunicatie.  Ze bestaat uit een theoretisch en een praktisch onderdeel. Alle informatie over de proef en over de voorwaarden om te mogen deelnemen vind je op de EUSO-website.

De laureaten van de selectieproef voor EUSO 2017 zijn bekend

De drie leerlingen die de beste score behaalden voor de selectieproef vormen samen het Vlaamse team dat mag deelnemen aan EUSO 2017 in Kopenhagen.

Het zijn respectievelijk

  • Thijs Paelman (K.A. Voskenslaan / Gent)
  • Brent Nissens (Sint-Barbaracollege / Gent)
  • Toon De Prins (Heilg-Hartcollege / Heist-op-den-Berg)

Een verslag van de selectieproef vind je HIER

Voor alle verdere informatie kan je terecht op de website.