Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Unieke maanvaart met Flandria 24 met mobiel planetarium én open bar op zaterdagavond 20 april

Toegevoegd op 12 maart 2019 door Dhr. Marc Van den Broeck

Maanvaart Urania

Volkssterrenwacht Urania en Flandria nemen je zaterdagavond 20 april mee voor een unieke VIP-maanvaart en dit naar aanleiding van 50 jaar Urania en 50 jaar maanlanding!

Programma:

Om 19.30 uur scheep je in aan de Londenbrug, Kattendijkdok (Oostkaai 22 te Antwerpen). Om 20 uur worden de trossen losgegooid en vaar je door de dokken van de Antwerpse haven. We meren terug aan om 23.30 uur. Bij afvaart geniet je eerst van een mooie zonsondergang. Daarna verschijnt de planeet Mars. Omstreeks 22.30 uur, bij de terugvaart, staat de bijna volle maan aan de hemel. Onderweg kijk je naar de sterrenhemel vanop de twee buitendekken. De Uraniagidsen leren je de sterrenbeelden herkennen met behulp van een sterke lichtpijl. Tijdens de vaart trakteert Urania-gids Roger je op een boeiende causerie over de maan. Een spectaculaire full-dome planetariumshow in de mobiele koepel, opgesteld op het voordek van het schip, krijg je er als extraatje bovenop! (*)

(*) Onder voorbehoud van gunstige weerscondities - bij veel wind en/of regen wordt de mobiele koepel niet opgesteld omwille van veiligheidsredenen.

Prijs: Vaart + voordracht + planetarium + open bar met drankjes en hapjes kost 59 euro.

Auteur 
Wetenschapsdomein 
Doelgroep