Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

STEM Universiteit KU Leuven

Toegevoegd op 16 september 2016 door Mevr. Liesbeth Jamers

STEM Universiteit

Altijd al zelf een app, geluidsdetector of opticabox willen maken? Jouw zelfgemaakte drone lanceren naar ongekende hoogtes? Benieuwd of het binnen in de Imec-toren even imposant is als aan de buitenkant? Achter de schermen van UZ Leuven kijken, of graag zelf eens de hoofdrol spelen in een aflevering van CSI en ontdekken of forensisch onderzoek in het echt wel verloopt zoals op tv? Kom dan naar de gloednieuwe STEM Universiteit KU Leuven, waar niets te gek of te moeilijk is!

KU Leuven sprong jaren geleden al op de STEM-trein en heeft een groot aanbod aan projecten op maat van scholen en dat tijdens de schooluren. Aangezien KU Leuven het ook belangrijk vindt dat kinderen én jongeren zich kunnen verdiepen in techniek en wetenschap tijdens hun vrije tijd, ontwikkelde ze STEM Universiteit KU Leuven, een samenwerking met Stad Leuven en UCLL.

Vanaf begin oktober 2016 kunnen alle jongeren tussen 12 en 18 jaar op woensdagnamiddag interessante en intensieve workshops rond STEM thema’s volgen. Alle lessen worden gegeven door onderzoekers en professoren van KU Leuven. Op deze manier garanderen we kwaliteit en krijgt ook talentdetectie een plaats. Neem een kijkje op onze website www.stemuniversiteit.be en schrijf snel in! De plaatsen zijn zeer beperkt.

Ook voor kinderen van de basisschool werkte STEM Universiteit KU Leuven een mooi programma uit. Deze workshops kunnen enkel gevolgd worden in de naschoolde opvang van de deelnemende Leuvense basisscholen. Voor dit luik wordt samengewerkt met het project Kinderkuren van Stad Leuven.

Alle info over dit aanbod kan je vinden op www.stemuniversiteit.be. Wil je weten of jouw school deelneemt, raden we je aan contact op te nemen met kinderkuren@leuven.be of met de directie van de school van jouw kind.

Auteur