Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Sea Change ideeënwedstrijd

Toegevoegd op 25 januari 2016 door Dr. Mieke Sterken

Sea Change

SeaChange, een nieuw Europees project, wil mensen meer bewust maken van de zee en de oceaan. Zo hopen de initiatiefnemers dat de burger duurzamer zal omspringen met dit ‘blauwe goud’. Een Europese ‘ideas bank’ polst naar vernieuwende ideeën voor evenementen of acties die meer bewustzijn en appreciatie voor de oceaan en zeeën kunnen teweegbrengen. Al wie denkt over leuke, innovatieve ideeën te beschikken, kan deelnemen aan de wedstrijd. Het volstaat je idee (Engelstalig) in te spreken op een filmpje, waar nadien op gestemd kan worden.
Wat kan je winnen? Een unieke dag mee op onderzoek met een zeewetenschapper of aquariumverzorger. Tevens maakt je idee kans om werkelijkheid te worden; de verzamelde ideeën zullen immers ter inspiratie gebruikt worden in 7 Europese landen, waar in elk land één activiteit of evenement zal georganiseerd worden. Inschrijven kan op http://seachangeproject.eu/thinkocean

Waarover moet je idee gaan?
Werkelijk alle onderwerpen zijn mogelijk, zolang ze gelinkt zijn met mens en oceaan. De mens heeft een grote impact op de zee, denk maar aan vervuiling met plastics, klimaatopwarming of overbevissing, maar de zee heeft ook een grote impact op de mens; zo wordt de helft van de zuurstof op aarde in zee geproduceerd, biedt de zee ons voedsel (vis, algen), energie, medicijnen, ontspanning en zoveel meer.
Wil je iets doen rond ‘seafood’? Rond hernieuwbare energie, de opwarming of verzuring van de oceaan, geneeskunde of algen? Dat kan allemaal! Je vindt alvast een heleboel zee-informatie op http://www.planeetzee.be/lesmodules.

Nog inspiratie nodig?
Ga snel naar:
http://seachangeproject.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=1275&Itemid=1641 en op de Facebookpagina van SeaChange (https://www.facebook.com/SeaChangeProjectEU), of volg ons via Twitter (@SeaChange_EU). Daar wordt wekelijks een promofilmpje gelanceerd, gemaakt door frisse jonge krachten, dat een eerder absurd idee weergeeft om de zee dichter bij ons dagelijks leven te brengen: een ‘pop-up restaurant’ op een onderzoeksschip, een ‘marien wellnesscenter’, een  ‘sea garden’ of ‘blue café’. Jouw ingestuurde ideeën mogen minstens even verrassend zijn, al is de uitvoerbaarheid finaal ook wel van belang!

Waag je kans!

 

Inspiratie nodig? Een zee-wellnesscenter, een pop-up restaurant op een boot, een zeetaxi? Alles is mogelijk, laat u gaan!

Universal access controls + text version video
No text version available.
Auteur