Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Ontdek de 16 kandidaten van de Vlaamse PhD Cup

Toegevoegd op 7 september 2016 door Dhr. Arnaud Zonderman

De genomineerden voor de Vlaamse PhD Cup

De 16 kandidaten voor de Vlaamse PhD Cup zijn bekend. Ontdek ze via deze link. Zij werken de volgende weken aan de presentatie van hun doctoraatsonderzoek en strijden om een plaats in de finale op woensdagavond 28 september in het Paleis der Academiën in Brussel.

Eerste workshops
De 16 deelnemers worden de komende weken ondergedompeld in een vierdaags mediabad met onder meer presentatie-, interview- en cameratraining onder leiding van experten als Ivan De Vadder, Wim De Vilder en Tim Verheyden.

Afgelopen weekend kregen de PhD-kandidaten eerste workshops rond populairwetenschappelijk schrijven (door Ann De Ron van FishGrowFeet) en een workshop "Presenteren met impact" (door Toon Verlinden en Hans van de Water van The Floor is Yours). Zij gaven de deelnemers allerlei tools om hun onderzoek naar het brede publiek te vertalen.

Op de website van Canvas kan u een verslagje van de tweede dag van de mediaschool bekijken: http://www.canvas.be/wetenschap/dit-zijn-de-kandidaten-van-de-phd-cup

Naar de VRT
Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september trekken de deelnemers naar de VRT voor het tweede deel van de mediaschool. Ze krijgen er o.a. interview- en cameratraining, stemcoaching en een sessie rond storytelling. 

De finale 
De 8 kandidaten die het best presteren tijdens de mediaschool, mogen naar de finale op woensdag 28 september in het Paleis der Academiën.

De winnaar krijgt een opleiding aan de Vlerick Business School ter waarde van 10.000 euro.

De finale is gratis live bij te wonen, mits registratie via phdcup.be/finale. Geïnteresseerden die er niet kunnen bij zijn in Brussel kunnen de finale volgen via een livestream op canvas.be.

Foto 
De genomineerden voor de Vlaamse PhD Cup