Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Jonge wetenschappers en hun onderzoek in Antarctica: The Next Generation

Toegevoegd op 25 augustus 2014 door Dr. Sandra Vanhove

Princess Elisabeth Antarctica

De focus van deze conferentie ligt op wetenschappelijk onderzoek in Antarctica. Sinds 2008 slaan het Fonds InBev-Baillet Latour en de International Polar Foundation de handen in elkaar door een beurs aan jonge wetenschappers toe te kennen die een cutting-edge onderzoeksprogramma aan het Princess Elisabeth Antarctica onderzoeksstation op lange termijn bewerkstelligt: de InBev-Baillet Latour Antarctica-beurs. Tijdens de voorbije 6 jaar hebben verschillende wetenschappers door deze beurs uitmuntend onderzoek in Oost-Antarctica verwezenlijkt. Hun werk vormt een bijdrage tot de kennis over ons planetaire systemen, de biosfeer, evoluerend klimaat en veranderende ijsplaten en over meteorieten.

Deze conferentie laat toe om de laureaat van 2014 en voorbije laureaten van deze beurs te ontmoeten en iets te leren over hun boeiend wetenschappelijk onderzoek. Ijsdynamica, micrometeorieten, microbiële biodiversiteit en de Antarctische atmosfeer zullen u een namiddagje in de ban houden.

Om deel te nemen aan deze conferentie, wordt u gevraagd te registreren onder deze link. Registratie voor de conferentie is gratis. De voertaal is Engels.


Website van de conferentie:
http://www.polarfoundation.org/projects/detail/inbev_baillet_latour_fellowship

Datum: 17 september 2014

Contact email :
fellowship@polarfoundation.org

Auteur