Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

InnovationLab, KU Leuven

Toegevoegd op 26 september 2016 door Mevr. Els Thys

InnovationLab

Sinds de opstart van InnovationLab in 2015, volgden reeds meer dan 240 leerkrachten enthousiast onze bijscholingen. Onze projecten liepen in maar liefst een 95-tal scholen met meer dan 3680 leerlingen.

Voor enkele sfeerbeelden kan u steeds op onze Facebook pagina of Instagram pagina terecht.

Innovationlab lanceert dit schooljaar 3 nieuwe initiatieven!

1. Het nieuwe project "Katapult":

Laat je leerlingen de eigenschappen van polymeer composieten onderzoeken, zelf een kunststof katapult ontwerpen en de baan van een weggeschoten projectiel berekenen. Dit project linkt aan de leerstof van de vakken fysica, chemie en wiskunde.

2. Open-source initiatief rond project "Ooggestuurde interface":

Een uitwisselingsforum waarop alle hardware-schema's en softwarecodes van het ooggestuurde interface- project vrij beschikbaar zijn. Meer informatie hierover kan bekomen worden via innovationlab@kuleuven.be.

3. Try-out en release van scheikunde mini-computergames "Mendel":

Via mini-computergames kunnen leerlingen, op een speelse manier, begrippen uit de scheikunde inoefenen (Lewisstructuur, molecuulmodellen, etc). Deze games kunnen gebruikt worden in, of ter aanvulling van, de lessen chemie.

Meer info over bovenstaande projecten kan je vinden op deze link of in de nieuwsbrief: https://eng.kuleuven.be/innovationlab/project

Bijlage 
BijlageGrootte
PDF icon nieuws_over_innovationlab.pdf124.42 KB