Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Workshop: Test het prototype van een rollator

26 mei 2017

Je krijgt de kans om de MS-X Move, een prototype rollator voor MS-patiënten verder uit te werken. Doelstelling is om met behulp van jouw inbreng tot een stoer wandelhulpmiddel voor een actieve levensstijl te komen. Daarmee bedoelen we: van je voordeur, door het bos tot in de kroeg!


Bestaande rollators zijn vaak ongemakkelijk, veroorzaken sociaal stigma, geven de gebruiker vaak een kromme lichaamshouding, geraken niet in de kofferbak van een kleine wagen zonder de stoelen achterover te kantelen, zijn niet ideaal in combinatie met openbaar vervoer enz. Er zijn nog talloze uitdagingen waar wetenschappers nog geen oplossing voor hebben of wie weet nog niet aan gedacht hebben, maar jij misschien wel!
Tijdens de workshop probeer je een elektrisch aangedreven prototype uit, zodat je kan aanvoelen hoe het zou zijn om een elektrisch aangedreven wandelhulpmiddel te gebruiken.


Het product is gericht op ‘jongere’ gebruikers (tussen 20 en 50 jaar met een EDSS van 4 tot 7).

 

Doelgroep: jong en oud, met of zonder beperking

Prijs: gratis op vertoon van inschrijvingsbewijs. Wie die dag met jou meekomt, mag gratis Technopolis verkennen.
Locatie: in Technopolis

 

Technopolis neemt deel aan Sparks, een Europees project aan de hand waarvan men zoveel mogelijk gewone mensen zoals jij en ik tracht te overtuigen dat wetenschap en wetenschappelijk onderzoek niet alleen wetenschappers maar ook hen aanbelangt. Via dit reverse science café en een reeks andere projecten proberen we je de komende maanden te overtuigen om jouw steentje bij te dragen aan de wetenschap en meer bepaald op het vlak van geneeskunde. Want ook jouw inbreng is oh zo belangrijk!

Locatie
Technopolis, Technologielaan
1
2800 Mechelen
Auteur 
Doelgroep