Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

WoooW wetenschapsfestival

24 november 2019
WoooW festival

Kan je raden wat je voelt, ruikt en ziet in onze mystery box? Hoe werkt het internet of things? Waarom laat jij je zo makkelijk misleiden, maar denk je van niet? Hoe maak je zelf een superbacterie? En waarom hebben we nog steeds geen goede behandeling voor een eenvoudige verkoudheid?


Je ontdekt het op zondag 24 november – de Dag van de Wetenschap – in de Krook en het UFO! Het wetenschapsfestival Wooow brengt tientallen wetenschappers van Arteveldehogeschool, HOGENT, KU Leuven, Odisee en Universiteit Gent mee om je te laten proeven van hun onderzoek.


Verwacht je aan wetenschap in alle vormen en maten, voor jong en oud. Met lezingen en debatten, kinderworkshops, en een experimentenmarkt, maar ook gegidste wandelingen en blind dates met onderzoekers. En mentalist Gili komt iedereen voor de gek houden ;-)
Nog een greep uit het aanbod: Bestuur een telegeleide wagen alsof je er zelf in zit, check of je een gewoontedier dan wel een zorgvuldige planner bent, maak kennis met de nieuwste citizen science projecten, vergaap je aan een artist impression van cellen en weefsels, ontdek waarom het uitblijven van economische groei ons niet per se bang hoeft te maken, en heel veel meer!


Meer info op www.wooowfestival.be.


Wooow is een organisatie van Arteveldehogeschool, HOGENT, KU Leuven, Odisee en Universiteit Gent, en kadert in de Vlaamse Dag van de Wetenschap.

Foto 
WoooW festival
Locatie
Miriam Makebaplein
1
9000 Gent
Auteur