Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Nocturne: Nacht van de Duisternis

14 oktober 2017
NVDD

Ongeveer op maandelijkse basis is er bij Cozmix op zaterdagavond een speciale nocturne. Deze evenementen in het bezoekerscentrum zijn gewijd aan zeer uiteenlopende thema's die vanzelfsprekend telkens in verband staan met sterrenkunde. Unieke lezingen, muziek onder de sterrenhemel, waarnemingsactiviteiten, nooit eerder vertoonde planetariumvoorstellingen, ... Dit is slechts een greep uit het aantrekkelijke aanbod. Deelnemers mogen een boeiende avond verwachten, met verrassende avonturen in het schemerdonker.

Na de uiteenzettingen kunnen de deelnemers verder van gedachten wisselen met elkaar en met de spreker. Dit alles onder het genot van een of meerdere drankjes. Als het weer het toelaat, is er ook nog de mogelijkheid om samen de sterrenhemel te observeren.
Om deel te nemen aan een nocturne dient men zich vooraf in te schrijven; dit kan voor elke nocturne afzonderlijk of ook voor meerdere avonden samen. Het aantal deelnemers per nocturne is beperkt. De deelnameprijs (receptie inbegrepen) bedraagt voor volwassenen 15 euro per persoon en 10 euro per persoon voor jongeren onder de 18 jaar.

 

14/10/2017 - Nacht van de Duisternis

Op de Nacht van de Duisternis doven verschillende gemeenten de verlichting voor een avond en kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht. We nemen deze gelegenheid te baat om praktisch waar te nemen op zaterdagavond 14 oktober, vanaf 20h, met verschillende telescopen en verrekijkers. Daarbij zal er ook informatie gegeven worden over lichthinder en is een inleiding in het planetarium voorzien.
Nadien netwerking en drink. Vooraf inschrijven is vereist.

 

Info en inschrijvingen;  http://www.cozmix.be/nocturnes

Locatie
Zeeweg
96
8200 Sint-Andries