Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Nocturne: Licht en optica

18 november 2017
licht

Ongeveer op maandelijkse basis is er bij Cozmix op zaterdagavond een speciale nocturne. Deze evenementen in het bezoekerscentrum zijn gewijd aan zeer uiteenlopende thema's die vanzelfsprekend telkens in verband staan met sterrenkunde. Unieke lezingen, muziek onder de sterrenhemel, waarnemingsactiviteiten, nooit eerder vertoonde planetariumvoorstellingen, ... Dit is slechts een greep uit het aantrekkelijke aanbod. Deelnemers mogen een boeiende avond verwachten, met verrassende avonturen in het schemerdonker.

Na de uiteenzettingen kunnen de deelnemers verder van gedachten wisselen met elkaar en met de spreker. Dit alles onder het genot van een of meerdere drankjes. Als het weer het toelaat, is er ook nog de mogelijkheid om samen de sterrenhemel te observeren.
Om deel te nemen aan een nocturne dient men zich vooraf in te schrijven; dit kan voor elke nocturne afzonderlijk of ook voor meerdere avonden samen. Het aantal deelnemers per nocturne is beperkt. De deelnameprijs (receptie inbegrepen) bedraagt voor volwassenen 15 euro per persoon en 10 euro per persoon voor jongeren onder de 18 jaar.

 

18/11/2017 - Licht en optica

Eenmalige vertoning van de planetariumvoorstelling 'Seeing!' - A Photon's Journey Across Space, Time and Mind, ingesproken door Neil deGrasse Tyson. Ontdek tal van fascinerende processen, van astrofysica tot de bouw van het menselijk oog. Aansluitend proefopstellingen en demonstraties rond optica, spectroscopie en gasontladingslampen.
Na de voorstelling netwerking en drink.

Locatie
Zeeweg
96
8200 Sint-Andries