Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Nocturne: De jacht op het spookdeeltje

21 april 2018
neutrino

Ongeveer op maandelijkse basis is er bij Cozmix op zaterdagavond een speciale nocturne. Deze evenementen in het bezoekerscentrum zijn gewijd aan zeer uiteenlopende thema's die vanzelfsprekend telkens in verband staan met sterrenkunde. Unieke lezingen, muziek onder de sterrenhemel, waarnemingsactiviteiten, nooit eerder vertoonde planetariumvoorstellingen, ... Dit is slechts een greep uit het aantrekkelijke aanbod. Deelnemers mogen een boeiende avond verwachten, met verrassende avonturen in het schemerdonker.

Na de uiteenzettingen kunnen de deelnemers verder van gedachten wisselen met elkaar en met de spreker. Dit alles onder het genot van een of meerdere drankjes. Als het weer het toelaat, is er ook nog de mogelijkheid om samen de sterrenhemel te observeren.
Om deel te nemen aan een nocturne dient men zich vooraf in te schrijven; dit kan voor elke nocturne afzonderlijk of ook voor meerdere avonden samen. Het aantal deelnemers per nocturne is beperkt. De deelnameprijs (receptie inbegrepen) bedraagt voor volwassenen 15 euro per persoon en 10 euro per persoon voor jongeren onder de 18 jaar.

 

21/04/2018

Neutrino’s zijn mysterieuze deeltjes afkomstig van de meest extreme plaatsen in het universum. Deze spookachtige en vrijwel ongrijpbare deeltjes kunnen ons meer leren over de meest spectaculaire gebeurtenissen in het heelal, zoals ontploffende sterren en superzware zwarte gaten. Een speciale planetariumvoorstelling (rond onder andere IceCube) wordt voorzien van een gespecialiseerde inleiding en afgerond met een deskundige naleiding.
Nadien netwerking en drink.

 

Locatie
Zeeweg
96
8200 Sint-Andries