Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

JCW GLUON Summerlab

13 augustus 2017 tot 19 augustus 2017
gluon summerlab

Zoek je graag naar oplossingen voor de uitdagingen waar Brussel voor staat? Ben je nieuwsgierig naar de nieuwste technologie, al weet je er misschien nog niet zo veel van? Ben je een geboren activist die met andere doeners en denkers wil meewerken aan een duurzame toekomst? Maak je je soms zorgen over de samenleving? Dan is dit iets voor jou.

We werken aan de stad van de toekomst. Op het moment woont 78 % van de Europese bevolking in steden. En dit cijfer zal nog stijgen. Hoe zal het dagelijks leven in de grootstad eruitzien in de toekomst? Welke veranderingen hebben nieuwe technologieën op de manier waarop we samenleven? Hoe zorgen we met deze ontwikkelingen voor een positieve impact? Hoe verbinden we de verschillende bevolkingsgroepen en culturen in de stad?

In het Gluon Summer Lab gaan we aan de slag met meetapparatuur zoals Arduino, sensoren, mapping, fotografie … om onze omgeving vast te leggen. Wat zijn de problemen en kun je hier een oplossing voor bedenken?

In het Fablab Brussels verwerken jullie samen met technologen en kunstenaars jullie informatie in draagbare objecten, interactieve applicaties of futuristische meetapparaten. Een apparaat dat ervoor zorgt dat je oma zich minder eenzaam voelt? Een toestel dat mensen samenbrengt op de stilste plekjes in de stad? Het zijn maar enkele voorbeelden... elk van jullie bedenkt en ontwerpt een eigen tool om het leven in onze stad te verbeteren.

Dit STEAM Lab wordt georganiseerd in samenwerking met Gluon, een organisatie in Brussel die projecten organiseert op het raakvlak tussen beeldende kunst, technologie en wetenschap. Meer informatie op www.gluon.be.

Activiteiten: Erasmushogeschool campus Kaai, Anderlecht
Wanneer: van zondag 13 t/m zaterdag 19 augustus 2017
Prijs: € 150,00 (ledenprijs: € 142,50)

Locatie
campus Kaai
1070 Anderlecht
Auteur