Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon

Dag van de Wetenschap - bezoek aan de UGent Volkssterrenwacht Armand Pien

24 november 2019
Planeet Mars

Op zondag 24 november is het weer Dag van de Wetenschap. We openen de deuren van onze volkssterrenwacht van 14u tot 17u voor activiteiten, dit jaar met het thema ‘Mars’.

Hier vindt u een overzicht van de geplande activiteiten:

1. Bezoek volkssterrenwacht
Doorlopend is er mogelijkheid tot bezoek aan de volkssterrenwacht, met onder andere onze prachtige telescoop uit 1880 in de grote koepel, het synoptische weerstation en uniek zicht op Gent vanaf ons dakterrras. De allerkleinsten kunnen een planeten-zoektocht in de sterrenwacht doen, en een kleine prijs in de wacht slepen.

Voor dit bezoek is geen inschrijving nodig.

 

2. Workshops: De kleine Marsrovers

Voor jongeren tussen 11 en 14 jaar is er in zaal Maia de workshop ‘De kleine Marsrovers’, waarin je leert hoe je een Lego Mindstorm robot kan programmeren en laten rondrijden op een Marslandschap. Hierbij moet je stenen en de Eagle krater vermijden, net zoals de Opportunity robot, die tussen 2004 en 2018 rondreed op Mars.

Wil je aan deze workshop deelnemen dan is het nodig om in te schrijven, want het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per sessie. De toegang is echter gratis. We geven de workshop 3 keer in de namiddag:

  • 14u15
  • 15u15
  • 16u15

Meer informatie en inschrijven voor de workshop

 

3. Korte voordrachten rond Mars
Onze educatieve medewerkers geven elk een korte voordracht:

  • Mars: de rode planeet (8+) – 14.15u
  • Zoektocht naar leven op Mars (12+) – 15.15u
  • Mens en Klimaat op Mars (14+) – 16.15u

Ook voor deze voordrachten moet er ingeschreven worden wegens beperkt aantal plaatsen. De toegang is echter gratis. 

Meer informatie en inschrijven voor de voordrachten

 

Tijdens de Dag van de Wetenschap organiseert de UGent het Wooow Wetenschapsfestival, dit jaar voor het eerst in de Krook. Meer informatie hierover is te vinden op www.wooowfestival.be. Medewerkers van onze werkgroep waarnemen zullen er een waarneempost opstellen in de namiddag. U kan er in geval van helder weer met de telescopen naar de zon kijken.

Locatie
Gezusters Lovelingstraat
1
9000 Gent